Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ξεχάσουμε να φορέσουμε αποσμητικό;

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε σημαντικά βήματα στην πρωινή μας ρουτίνα, ειδικά όταν βιαζόμαστε να ξυπνήσουμε, να ντυθούμε, να φάμε πρωινό και να φύγουμε στην ώρα μας. Ποιες όμως συνήθειες υγιεινής είναι πιο σημαντικές από άλλες;

Για παράδειγμα, μπορούμε να φύγουμε από το σπίτι, να λησμονήσουμε να φορέσουμε το αποσμητικό μας και να αισθανόμαστε μια χαρά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν και η μη χρήση αποσμητικού θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά σωματικά προβλήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξεχνάμε ή ότι απλώς επιλέγουμε να μην το φορέσουμε.

Βάσει ερευνών, το σχεδόν 40% νεαρών ενηλίκων ηλικίας 18-24 ετών λένε ότι έχουν περάσει τουλάχιστον έναν μήνα χωρίς να χρησιμοποιούν αποσμητικό και το ίδιο έχει παρατηρηθεί στο 31% ατόμων ηλικίας 25-34 ετών.

Είναι στα αλήθεια τόσο σημαντικό θέμα;

Ας μάθουμε τι λένε οι ειδικοί ότι μπορεί να συμβεί στο σώμα μας όταν ξεχάσουμε να φορέσουμε αποσμητικό και πόσο απαραίτητο είναι στην πραγματικότητα.

Θα καταλήξουμε με άσχημες μυρωδιές σώματος

Κύριος σκοπός των αποσμητικών είναι να «καλύπτουν την οσμή», αφού τη ρυθμίσουν, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι. Αν, λοιπόν, φύγουμε από το σπίτι χωρίς να βάλουμε αποσμητικό, αφήνουμε τον εαυτό μας «ευάλωτο στην οσμή του σώματος». Και για καλύτερα αποτελέσματα, εκτός από τη χρήση αποσμητικού, θα πρέπει να πλένουμε επισταμένως τη μασχάλη μας, σημείο το οποίο οι περισσότεροι ξεχνούν κάθε φορά που κάνουν ντους.

Πιθανόν να ιδρώνουμε περισσότερο

Το αποσμητικό από μόνο του δεν μας προστατεύει από τον ιδρώτα. Επιλέγουμε όμως αποσμητικά που δεν είναι αντιιδρωτικά, αλλά επιτρέπουν στο δέρμα να ιδρώσει, καθώς πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού και δεν είναι επιτρεπτή η διακοπή της. Τα αποσμητικά από την εταιρεία Touch of Pure ρυθμίζουν το μικροβίωμα της μασχάλης επιτρέποντας στη μασχάλη να ιδρώσει και, καταπολεμώντας, ταυτόχρονα, τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία, επιτυγχάνουν να μη μυρίζει ο ιδρώτας.

Αν χρησιμοποιούμε λάθος αποσμητικό, θα αισθανόμαστε να ιδρώνουμε περισσότερο, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι.

Ο ιδρώτας μπορεί να δημιουργήσει βακτήρια στις μασχάλες μας

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν δεν φοράμε αποσμητικό, οι ιδρωτοποιοί αδένες μας ενδέχεται να γίνουν πιο ενεργοί, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη έκκριση ιδρώτα. Η εφίδρωση, υπό φυσιολογικές συνθήκες,  είναι σημαντική για την επιβίωσή μας καθώς ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας και το προστατεύει από την υπερθέρμανση. Η υπερβολική όμως εφίδρωση λόγω άγχους ή έντονων συναισθημάτων απελευθερώνει ιδρώτα που αποτελείται κατά 80% από νερό και κατά 20% από πρωτεΐνες και λιπίδια. Η διάσπαση αυτών των θρεπτικών συστατικών από τα βακτήρια που ζουν στο δέρμα μας δημιουργεί δύσοσμα λιπαρά οξέα, στα οποία οφείλεται η άσχημη και διαπεραστική οσμή που αναδίδει ο ιδρώτας. Η μη χρήση αποσμητικού εντείνει το πρόβλημα αυτό και το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση βακτηρίων στις μασχάλες μας.

Η συσσώρευση βακτηρίων μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα

Η συσσώρευση του ιδρώτα στη μασχάλη δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία προκαλούν μια έντονη όξινη οσμή. Το ζεστό, υγρό περιβάλλον της μασχάλης αυξάνει τον κίνδυνο μυκητιάσεων, οι οποίοι προκαλούν εξανθήματα, μαζί με άλλα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων της φαγούρας και της κοκκινίλας.

Εννοείται ότι αυτές οι βακτηριακές λοιμώξεις θα πρέπει να  θεραπεύονται καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές!

Έτσι, οι ειδικοί διατείνονται ότι πρέπει να βάζουμε αποσμητικό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Μία εφαρμογή ημερησίως είναι συνήθως αρκετή, αλλά εάν ιδρώνουμε  περισσότερο ή ασκούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επανεφαρμογή είναι απαραίτητη.

Και μια συμβουλή: Εφαρμόζουμε το αποσμητικό αμέσως μετά το ντους

Αμέσως μετά το ντους σε στεγνό δέρμα εφαρμόζουμε το αποσμητικό μας και προτιμότερη ώρα είναι το βράδυ. Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, που ιδρώνουμε λιγότερο, εισέρχεται μεγαλύτερη ποσότητα από το δραστικό συστατικό των αποσμητικών στους ιδρωτοποιούς αδένες, πράγμα που το κάνει να αποδίδει πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης (επόμενης) ημέρας. Το πρωί μια επανάληψη και μοσχοβολάμε όλη την ημέρα!

Πηγή: Touch of Pure, yahoo.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών