Αποσμητικό σε roll-on, σε σπρέι ή σε κρέμα;

Στον κόσμο των αποσμητικών έχουμε πολλές επιλογές, αλλά πώς θα αποφασίσουμε ποιο μας ταιριάζει καλύτερα; Η επιλογή μας στηρίζεται στην αγαπημένη μας μάρκα την οποία επιλέγουμε με κλειστά μάτια ή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το αγαπημένο μας προϊόν και σε άλλη μορφή;

Πάμε για roll-on, για σπρέι ή για κρέμα; Θεωρούμε ότι ο ένας τύπος θα μας βοηθήσει να μυρίζουμε καλύτερα από τους άλλους δύο; Στο τέλος αυτού του άρθρου θα γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της επιλογής του καλύτερου τύπου αποσμητικού για εμάς ώστε να μη δυσκολευτούμε την επόμενη φορά που θα βγούμε για ψώνια!

Τι είναι το αποσμητικό roll-on;

Το αποσμητικό roll-on είναι ο πιο κοινός τύπος αποσμητικού που χρησιμοποιείται στις μέρες μας και εφαρμόζεται στο δέρμα με κύλιση. Έχει τυπικά τη μορφή τζελ ή υγρού και εφαρμόζεται στο δέρμα χρησιμοποιώντας το απλικατέρ της μπάλας. Έτσι, μπορεί να αφήνει το δέρμα υγρό αλλά στεγνώνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Πρόκειται για ένα βολικό και χωρίς προβλήματα τρόπο εφαρμογής αποσμητικού.

Τι είναι η αποσμητική κρέμα;

Τα τελευταία χρόνια το αποσμητικό σε κρέμα κερδίζει συνεχώς έδαφος. Παρασκευάζεται με τα ίδια συστατικά του roll-on αποσμητικού αλλά έχει τη μορφή κρέμας.

Το πρώτο αποσμητικό ήταν μια κρέμα που εφαρμόστηκε με τα χέρια στις μασχάλες το 1888.

http://historyreport.gr/

Εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα στην περιοχή της μασχάλης, παρέχει και αυτή προστασία από τις οσμές και, αν η εταιρεία που την παρασκευάζει έχει μελετήσει τη φόρμουλα, δεν αφήνει λευκά σημάδια στα ρούχα.

Τι είναι το αποσμητικό σε σπρέι;

Το αποσμητικό σε σπρέι είναι ο δεύτερος πιο κοινός τύπος αποσμητικού. Χρησιμοποιεί ένα λεπτό νέφος προϊόντος που απλώνεται εύκολα και γρήγορα στο συγκεκριμένο σημείο της μασχάλης. Η σύνθεσή του είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της κακοσμίας και προτείνουμε τη χρήση αποσμητικού σπρέι χωρίς οινόπνευμα και χωρίς προωθητικά αέρια τα οποία βλάπτουν εμάς που τα εισπνέουμε και το περιβάλλον.

Τι να διαλέξω;

Σας παρουσιάζουμε τα χαρακτηριστικά του roll-on, της αποσμητικής κρέμας και του σπρέι, και εσείς αποφασίζετε ποιο είναι το κατάλληλο για σας.

 1. Το roll-on έχει μορφή υγρού ή τζελ.
 2. Η ποσότητα του roll-on που εφαρμόζουμε στη μασχάλη μας δεν είναι πάντα υπολογίσιμη, με αποτέλεσμα να βάζουμε συχνά υπερβολική ποσότητα.
 3. Η αλόγιστη χρήση του roll-on αποσμητικού μπορεί να οδηγήσει στη γρήγορη κατανάλωσή του.
 1. Η κρέμα έχει πιο σταθερή στεγνή εφαρμογή.
 2. Η ποσότητα του αποσμητικού σε κρέμα είναι μετρήσιμη ειδικά αν είναι σε μπουκάλι airless. Συνεπώς, εφαρμόζουμε στη μασχάλη μας ακριβώς την ποσότητα που χρειαζόμαστε.
 3. Η συνετή χρήση στην ποσότητα της deo κρέμας εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης και την οικονομία στην τσέπη μας.
 1. Το σπρέι απλώνεται εύκολα και γρήγορα.
 2. Επιλέγουμε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε και την εφαρμόζουμε στο σημείο που επιθυμούμε.
 3. Το σπρέι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τη μασχάλη και στα πόδια για να γλιτώσουμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές!
 • Και οι τρεις τύποι αποσμητικού έχουν αποτελεσματική δράση στην κάλυψη της μυρωδιάς από την εφίδρωση και δεν αφήνουν σημάδια (όταν φυσικά η φόρμουλά τους είναι κατάλληλη). Διαφορετικά το roll-on και η κρέμα ενδέχεται να αφήνουν λεκέδες στα ρούχα. Ειδικά για το σπρέι,  είναι εντελώς αόρατο κατά την εφαρμογή, συνεπώς είναι σχεδόν ανύπαρκτος ο κίνδυνος αντιαισθητικών λευκών σημαδιών στα ρούχα.

Τελικά ποιος κερδίζει;

Νικητής δεν υπάρχει!

Όταν ψάχνουμε για το σωστό αποσμητικό είναι σημαντικό να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν τα roll-on και τα σπρέι, ενώ άλλοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι αποσμητικές κρέμες είναι πιο αποτελεσματικές με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις και ανάγκες.

Δοκιμάζουμε διαφορετικές μάρκες και συνθέσεις λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του δέρματός μας, το επίπεδο δραστηριότητάς μας και τα συστατικά του προϊόντος μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα.

Όποια μορφή και αν διαλέξουμε, είτε roll-on είτε κρέμα είτε σπρέι, η αποτελεσματικότητα του αποσμητικού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη φυσική δραστηριότητα του ατόμου, τη διατροφή και τη γενική υγεία του, τη θερμοκρασία ή την υγρασία του περιβάλλοντος και την ατομική χημεία του σώματος.

 • Χρησιμοποιούμε αποσμητικό κάθε μέρα και όσες φορές χρειαστεί για να διατηρήσουμε την υγεία του δέρματος της μασχάλης μας και ενυδατωμένη την περιοχή.
 • Εφαρμόζουμε το αποσμητικό σε καθαρή και στεγνή μασχάλη μετά το ντους. Αν προτιμάτε να βάζετε αποσμητικό πριν το ντους, να θυμάστε ότι το προϊόν μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό λόγω της υγρασίας και του ιδρώτα που παράγονται κατά το ντους.
 • Αποφεύγουμε τη χρήση υπερβολικών ποσοτήτων αποσμητικού που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό ή φλεγμονή του δέρματος.
 • Αφήνουμε λίγα λεπτά το αποσμητικό να απορροφηθεί πριν ντυθούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο λεκέδων στα ρούχα μας.

Πηγή: Touch of Pure

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών